Over mij

Als ex-voetballer had ik nooit gedacht om de hardloopschoenen op te pakken. Nu, tien jaar later train ik dagelijks om mijn doelen te bereiken met als hoofddoel: de Olympische Spelen in Parijs.

mahadi Abdi Ali. Nederlandse hardloper.

Mijn naam is
Mahadi Abdi Ali

En mijn grote passie is atletiek, hardlopen. Mijn specialiteiten zijn de 1500m en 5000m op de baan. In de winter doe ik aan cross country en 10km op de weg.

Op dit moment behoor ik tot de nationale top van Nederland, wat ik heb bewezen door het behalen van een aantal medailles op het Nederlands Kampioenschap. In maart 2021 ben ik voor het eerst uitgekomen voor Nederland door deel te nemen aan het Europees Kampioenschap indoor. Ik ben klaar voor de volgende stap: concurreren op grote internationale toernooien.

Mijn persoonlijke records zijn:

  • 3’37”43 (1500m)
  • 13’36”93 (5000m)
  • 29’40” (10km).

Ik droom natuurlijk van tijden die nog een stuk sneller zijn. En daar kun jij me bij helpen!

Armen gebruiken, knieën inzetten en op de tanden bijten. Terwijl ik over de finish kom, kan ik mijn ogen niet geloven. Ruim 4 seconden van mijn persoonlijke record af op de 1.500 mtr! Met 3:37:43 ben ik de 11e snelste Nederlander in de geschiedenis. De mondiale kampioenschappen zijn in zicht.

Het jachtseizoen is geopend!

Mijn atletiek loopbaan tot nu

Ik ben geboren in Geleen en opgegroeid in Stein, Limburg. In 2011 merkte een gymleraar mijn talent voor hardlopen op. Hij verwees mij toen door naar een atletiekvereniging.

Mijn voetbalschoenen ruilde ik in voor hardloopschoenen en sindsdien jaag ik mijn sportieve ambities na. Bij atletiekvereniging Unitas (Sittard) heb ik mijn eerste ontwikkeling doorgemaakt en in 2016 besloot ik Limburg te verlaten en verhuisde ik naar Castricum om me aan te sluiten bij Team Distance Runners (TDR) zodat ik me verder kon ontwikkelen. Bij TDR heb ik mij ontwikkelt tot de atleet die ik vandaag ben. Met als hoogtepunt deelname aan het Europees Kampioenschap indoor. 

 

Mahadi Abdi Ali portretfoto