Recap 2022 en vizier gericht op 2023!

2022 was voor mij een jaar waarin ik een aantal mooie persoonlijke records heb gelopen en ik heb mogen ruiken aan internationale races. Waar ik het meest trots op ben, is mijn 5000m race in Wenen. Waar ik overtuigend de winst pakte in een nieuw PR van 13:36. Mijn ‘outdoor seizoen’ eindigde in het Duitse Trier waar ik eveneens won en een persoonlijk record liep van 7:50 op de 3000m, de 10e tijd ooit gelopen door een Nederlander! Verder heb ik aan de start gestaan van een aantal gave races in Lyon, Valencia, Wenen, Rovereto en Trier. Het trainingskamp in Kenia waar ik eerder al een blog over heb geschreven, heeft ook veel bijgedragen aan een inspirerend jaar. Na het atletiekseizoen heb ik er voor gekozen om te trainen onder leiding van oud-bondscoach Grete Koens in haar groep ‘Valley Running Team’.

Trainen onder een nieuwe coach

De groep van Valley Running Team traint in de omgeving van Ede en Arnhem. Momenteel ben ik bezig om in die omgeving huisvesting te zoeken. Tot die tijd train ik vooral alleen. Ik ben iemand die heel lekker gaat in een groep. Daarom had ik altijd gedacht dat alleen trainen voor mij niet zou werken. In de afgelopen maanden ben ik er achter gekomen dat het weldegelijk lukt. De aanpak van Grete en het communiceren na elke training helpt mij hierbij enorm. Net als alle doelen die ik voor ogen heb die mij helpen om elke dag op tijd op te staan en mijn training af te werken. Daarentegen kan ik niet wachten om dagelijks met Valley Running Team te trainen!

Doelen 2023

2023 is voor mij een belangrijk jaar. Het doel is namelijk om mij te positioneren als olympisch atleet. In 2024 zijn de Olympische Spelen in Parijs. Het is voor mij dus belangrijk om stappen te maken en grote wedstrijden te lopen. Naast dat de ervaring van internationale races mij een betere atleet maken, is het ook een kans om punten te sprokkelen via de ‘ World ranking’ een puntensysteem dat het mogelijk maakt om je te kwalificeren voor internationale toernooien en uiteindelijk de Olympische Spelen. Mijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is de Abdijcross in Kerkrade, Limburg. Deze vindt plaats op 22 januari. Vervolgens richt ik mij op het indoorseizoen, met als uiteindelijk doel het EK indoor in Istanbul begin maart.

Nieuwe partner!

2023 is ook het jaar waar een grote partner mij gaat ondersteunen naar de Olympische Spelen van Parijs! Ik ben hier ontzettend trots op en zal in de aankomende dagen hier meer over vertellen. Verder ben ik ontzettend dankbaar voor alle lieve berichten en donaties op mijn ‘Project Paris’. De eerste dagen na het bekendmaken van het project waren echt overweldigend. Super bedankt voor alle steun, delen van mijn berichten en donaties!

Ik wens iedereen een sportief en gezond 2023!

1 reactie op “Recap 2022 en vizier gericht op 2023!”

  1. Veel succes gewenst in dit nieuwe jaar en dat je je gestelde doelen vooral mag bereiken!
    Met deze professionele inzet ga je het beslist goed doen. Ga zo door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *